سوالات متداول

پزشکی هسته‌ای یکی از تخصص‌های پزشکی می‌باشد که در آن مقادیر بسیار اندک مواد رادیو اکتیو، جهت امور تشخیصی و یا درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. بطور کلی در اسکن‌های هسته‌ای، عملکرد اعضاء بدن مورد مطالعه قرار می‌گیرند.
در اسکن های پزشکی هسته ای میزان ناچیزی ماده رادیواکتیو به بیمار تجویز می شود که باعث تشعشع بیمار می شود، میزان اشعه داده شده در این دسته از اسکن‌ها بسیار ناچیز و در حد استاندارد تعیین شده توسط سازمان‌های بین‌المللی می‌باشد. از طرفی داروهای مورد استفاده این امتیاز را دارند که بر خلاف داروهای…
بله ، در اسکن‌های هسته‌ای، از مقادیراستاندارد و خیلی کم رادیواکتیو استفاده می‌گردد، ‌بنابراین میزان اندکی اشعه به بیمار وارد می‌شود. با این وجود این مقدار اشعه در حد استانداردی است که توسط سازمان‌های بین‌المللی تعیین شده است و لذا هیچ خطری برای بیمار ندارد.
بر خلاف دستگاه‌های اشعه X یا سی تی اسکن، دستگاه مورد استفاده در اسکن‌های هسته‌ای فاقد هر گونه اشعه‌ای بوده و این بدن بیمار است که محتوی مقادیر اندکی از اشعه می‌باشد. توصیه برای رعایت فاصله با اطرافیان برای مدتی کوتاه یا تخلیه مکرر مثانه جهت کاهش پرتودهی به سایر نزدیکان و یا خود بیمار…
آزمایش‌های پزشکی هسته‌ای برای خانم‌های در سنین باروری در کل دوره ماهیانه قابل اجرا می‌باشد مگر آنکه یک دوره قاعدگی فرد به تاخیر افتاده باشد که در این صورت باید فرد را باردار تلقی نمود مگر آنکه عدم بارداری به اثبات برسد.
بهتر است انجام اسکن تا پایان دوره بارداری به تعویق افتد. همچنین جهت ماداران شیرده، بسته به نوع اسکن ممکن است نیاز به قطع شیردهی بمدت کوتاهی وجود داشته باشد. لذا فقط در مواردی که پزشک معالج توصیه به انجام اسکن داشته باشد می توان برخی از اسکن ها را حتی در زمان شیردهی ویا…
آشامیدن آب و دفع مکرر ادرار از راهکارهایی است که می‌توان پس از آزمون‌های پزشکی هسته‌ای برای کاهش پرتوگیری بکار بست.